محل تبلیغات شما

بیمارانی که دچار دیابت هستند به دستگاهی نیاز دارند که سطح گلوکز قند آن ها را به صورت مداوم چک کند. دستگاه تست قند خون در واقع دستگاهی است که برای تست گلوکز قند بکار برده می شود و یکی از ابزارهای بسیار حیاتی برای این دسته از بیماران است. این دستگاه در انواع مدل ها در بازار وجود دارد که هر یک ویژگی های مخصوص به خود را دارند.

دستگاه تست قند خون چیست؟

دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر یا گلوکز متر یکی از ابزارهای بسیار مفید پزشکی است که افرادی که دارای بیماری دیابت بوده و یا مشکوک به ابتلا به این بیماری هستند از آن استفاده می کنند. این دستگاه باعث اندازه گیری گلوکز خون می شود و این دسته از بیماران حتما باید این دستگاه را تهیه کنند. دستگاه تست قند خون به افراد دیابتی کمک می کند تا سطح قند خون خود را در محدوده ۷۰ الی ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر نگه دارند و بهترین دستگاه برای کنترل  قند خون به حساب می آید. البته باید دقت کنید که عدد نشان دهنده توسط دستگاه، دارای واحدهای اندازه گیری میلی گرم بر دسی لیتر و میلی مول بر لیتر است و این واحدها با توجه به کشور سازنده دستگاه مشخص می شوند. در واقع افراد دیابتی می توانند با آگاهی یافتن از سطح قند خون خود، رژیم غذایی مورد نیاز را رعایت کرده و همچنین از میزان انسولین مورد نیاز برای بدنشان آگاهی پیدا کنند. بنابراین این دستگاه به پایش روزانه قند خون و کنترل بیماری دیابت بسیار کمک می کند.

نحوه کار با دستگاه تست قند خون

برای کار با دستگاه تست قند خون باید طبق مراحل زیر عمل نمود:

  1. برای کار با دستگاه تست قند خون ابتدا باید کیت مخصوص دستگاه را از داروخانه تهیه نمایید.
  2. سپس دست خود را تمیز بشویید و انگشتی که می خواهید از آن خون بگیرید را با الکل تمیز نمایید. در بیشتر دستگاه های تست قند خون نحوه گرفتن خون از قسمت های مورد نیاز توضیح داده شده است اما معمولا از قسمت بند انگشت برای گرفتن خون استفاده می شود.
  3.  در این مرحله یک نوار از کیت  و سوزن را وارد دستگاه تست قند خون کنید. البته در برخی از دستگاه ها پیش از قرار دادن نوار در داخل دستگاه باید خون را روی نوار بریزید.
  4. پس از قرار دادن نوار و سوزن در داخل دستگاه منتظر باشید تا دستگاه آلارم مخصوص به قرار دادن قطره خون در داخل دستگاه را نشان دهد و شما در این زمان انگشت خود را با یک لنسینگ خراش داده و سپس یک قطره خون را بر روی نوار مخصوص دستگاه بریزید.
  5. پس از ریختن خون حدود ۱۰ الی ۳۰ ثانیه طول می کشد تا دستگاه تست قند خون نتیجه را به شما نشان دهد.

نکاتی در رابطه با نوار تست دستگاه گلوکومتر

برای استفاده از نوارهای تست همیشه نکاتی را باید مدنظر داشته باشید تا نتیجه نشان داده شده توسط دستگاه کاملا درست باشد.

  • نوارهای تست نسبت به رطوبت بسیار حساس هستند و سریع خراب می شوند. بنابراین نوارها را حتما در ظرف های مخصوص به خود نگهداری کنید و هنگام برداشتن آنها از ظرف حتما با دست خشک اینکار را انجام دهید و سپس درب ظرف را محکم ببندید.
  • نوار باید به صورت مسطح وارد دستگاه شود و از خم کردن آن خودداری کنید.
  • نوارها را در تاریخ مصرفشان استفاده کنید.
  • از خرید نوارهای غیر پلمپ خودداری کنید.

انواع دستگاه های تست قند خون

امروزه بیش از ۲۵ مدل از دستگاه های تست قند خون در بازار وجود دارند. این دستگاه ها از لحاظ میزان خونی که برای تست نیاز دارند، سرعت اندازه گیری،قیمت، نوار تست، دقت در اندازه گیری و حافظه با هم متفاوت هستند.

  • دستگاه های تست قند خون سوزنی برای تست قند خون از یک سوزن برای اندازه گیری قند خون استفاده می کنند.
  • دستگاه تست بدون سوزن با جریان الکتریکی و تماس با پوست و بدون نیاز به خون، میزان قند خون را اندازه گیری می نماید.
  • دستگاه تست قند خون به صورت پیوسته نیز وجود دارد که بدون نیاز به خونگیری و با سنسورهایی که بر روی پوست قرار می گیرد، باعث اندازه گیری قند خون می شود. این دستگاه به کامپیوتر متصل می شود و دارای حافظه است و بیشتر پزشکان از آن استفاده می کنند.

در چه مواقعی دستگاه گلوکومتر نتایج را به درستی نشان نمی دهد؟

در برخی از موارد ممکن است که دستگاه میزان قند خون شما را به درستی نشان ندهد که این موارد عبارتند از:

  • میزان خون گرفته شده به اندازه کافی نباشد.
  • نوار تست در برابر رطوبت یا حرارت بسیار بالا و پایین قرار گرفته باشد.
  • تاریخ مصرف نوار تست گذشته باشد.
  • کد نوار تست با کد دستگاه تست قند خون همخوانی نداشته باشد.
  • دستگاه تست کثیف بوده باشد.
  • دستگاه در محیطی که دارای دمای هوای خیلی گرم یا سرد بوده باشد، نگهداری شده است.
  • دستگاه از جایی پرت شده و ضربه دیده باشد.

گرفتن خون از نقاط مختلف بدن برای تست قند خون

یکی از مزایای ویژه ای که دستگاه تست قند خون دارد این است که به شما این اجازه را می دهد تا از قسمت های مختلف بدن بتوانید خونگیری کنید و از آن برای تست قند خون استفاده نمایید. این ویژگی برای افرادی که در طول روز تمایل دارند تا چندین بار  قند خون خود را تست کنند، بسیار مناسب است. در این روش شما می توانید از انواع قسمت های بدن از جمله ساعد، ران، ماهیچه پا و بازو، خون بگیرید. خونگیری از این قسمت ها به همان اندازه خونگیری از نوک انگشتان دست، روشی قابل اعتماد است و شما با خیالی راحت می توانید آن را انجام دهید. البته باید دقت کنید زمانی که قند خون تغییرات سریع و متفاوتی دارد، نتیجه این روش با خونگیری از نوک انگشتان دست کمی متفاوت است. این روش  پس از ورزش کردن، غذا خوردن، هنگام ابتلا به بیماری و افت قند خون توصیه نمی شود و بهتر است از همان نوک انگشتان خود برای اینکار استفاده کنید. این ویژگی که به AST معروف است، در بسیاری از دستگاه های تست قند خون وجود دارد و افرادی که دستگاه آنها این ویژگی را دارا می باشد، به هنگام خونگیری راحت تر هستند. زیرا نوک انگشتان دست دارای گیرنده های بسیار عصبی است و هنگام خونگیری ممکن است شخص احساس درد زیادی داشته باشد. این در حالی است که اگر شما از سایر نقاط بدن خود برای خونگیری استفاده کنید، کمتر درد خواهید کشید.

ویروس کرونا چیست و چگونه منتقل می‌شود؟

آشنایی با انواع دستگاه تست قند خون (گلوکومتر)

 مرگ یک زن مشکوک به کرونا در تهران‌

دستگاه ,خون ,قند ,تست ,های ,نوار ,قند خون ,تست قند ,دستگاه تست ,این دستگاه ,دستگاه های

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کفسابی در کرج،سریع،ارزان09189043640 شهدای دانش آموزی محیط زیست وبلاگ شخصی محسن امانی در فناوری اطلاعات سوگند شکسته